Menu
Turistbyen Agia Pelagia i Heraklion-regionen ble hardt rammet av uværet på Kreta. Foto: Harry Nakos / AP / NTB

Uvær har krevd liv på Kreta

En mann er funnet død, og minst to andre er savnet etter at voldsomt styrtregn førte til store oversvømmelser på den greske øya Kreta lørdag.

Av NTB | 15.10.2022 16:02:01

Ulykker og naturkatastrofer: En 50 år gammel mann mistet livet etter at bilen hans ble tatt av vannmassene som følge av kraftig nedbør i Heraklion, melder den greske avisa Kathimerini lørdag.

En redningsinnsats pågå for å finne flere personer som fremdeles er savnet. Bilder fra det populære feriestedet Agia Pelagia viser store ødeleggelser. Lokale medier melder om omfattende skader i flere kystlandsbyer, der gatene ble til elver og skylte med seg biler og løse gjenstander.

I Sitia ble åtte turister og en sikkerhetsvakt strandet på byens arkeologiske museum.

– Situasjonen var ute av kontroll, og værfenomenet i regionen er eksepsjonelt, sier Sitias ordfører til TV-kanalen Skai.

Det uventet kraftige uværet rammet Kreta sent fredag, og spesielt hardt rammet er området rundt den største byen Heraklion, som ligger sentralt på øyas nordkyst. Myndighetene i Heraklion ber folk om å holde seg mest mulig i ro.

Oversvømmelsene rammet også Heraklions internasjonale flyplass, som var stengt fram til lørdag ettermiddag som følge av uværet, skriver Cretapost.

Forskere mener menneskeskapte klimaendringer forsterker ekstremværhendelser som flom, hetebølger og tørke. Ekspertene har advart om at slike hendelser vil skje hyppigere og bli mer intense.

(©NTB)

Flere nyheter: