Menu
Therese Johaug og Steinar Hoen på Bislett tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Utvider «Impossible Games» – Ingebrigtsen-brødrene i landskamp

Brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen utgjør kjernen i et norsk lag som møter fem sterke kenyanere på 2000 meter under «Impossible Games».

Av NTB | 26.05.2020 13:47:48

Sport: Det ble klart da Bislett-sjef Steinar Hoen presenterte de oppdaterte planene for det koronatilpassede stevnet tirsdag.

I utgangspunktet var det alternative Bislett-stevnet tenkt å vare i én time med et svært begrenset antall øvelser, men som følge av myndighetenes oppmyking av virusrestriksjonene har man den siste tiden funnet rom for å utvide omfanget.

Det betyr at startlistene i øyeblikket teller 39 navn fordelt på 13 ulike øvelser. Der framgår det også at brødrene Ingebrigtsen får med seg Per Svela og Narve Gilje Nordås i en landskamp på 2000 meter mot fem sterke kenyanere.

I tillegg skal Filip Ingebrigtsen også løpe 1000 meter.

Som følge av at reglene for sosial distansering er justert fra to til én meter, kan Bislett-sjef Hoen gjennomføre konkurranser med utøvere i annenhver løpebane.

Sondre Nordstad Moen, som har oppholdt seg i Kenya under viruspandemien, skal løpe 25.000 meter på Bislett. Underveis skal han forsøke å sette nord rekord på 20 kilometer og på én times løp.

På 25.000 meter er europarekorden 1.13.57. Moen håper å løpe på 1.13.45.

Langrennsstjernen Therese Johaug løper på sin side for å klare VM-kravet på 10.000 meter, og hun skal dele banen med Moen under sitt løp.

Underveis skal Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøke seg på den legendariske norgesrekorden til Grete Waitz på 3000 meter. Hun løper alene, men får hjelp av moderne sekunderingsteknologi i kampen om å slette den over 40 år gamle rekorden.

Samme teknologi får også Moen og Johaug drahjelp av.

Karsten Warholm skal på sin side angripe verdensrekorden på 300 meter hekk.

Amalie Iuel skulle etter planen møtt Isabelle Pedersen til duell på 200 meter hekk, men løper i stedet 300 meter hekk mot den danske stjernen Sara Slott Petersen og sveitsiske Léa Sprunger.

Med gjennomføringen det nå er lagt opp til, utvides stevnets varighet fra én time til to og en halv time.

(©NTB)

Flere nyheter: