Menu
Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og Lars Vorland under en pressekonferanse mandag. Foto: Berit Roald / NTB

Utvalg: Regjeringen bør vurdere å flytte 18-25-åringer fram i vaksinekøen

Myndighetene bør vurdere om aldersgruppen 18–25 år burde prioriteres fram i vaksinekøen, mener Vorland-utvalget.

Av NTB | 10.05.2021 10:54:36

Medisin og helse: I rapporten anbefaler ekspertutvalget myndighetene å prioritere de tilgjengelige vaksinene slik at de har størst mulig effekt, både for å unngå sykdomsbyrde og smittespredning. De mener dette innebærer at regjeringen bør vurdere om aldersgruppen 18–25 år bør prioriteres fram i køen.

– Begrunnelsen for dette er både den skjevfordelte tiltaksbyrden gjennom pandemien, gruppens mobilitet og bidrag til smittespredningen, heter det i rapporten fra Vorland-utvalget.

Utvalget er satt ned for å vurdere virusvektorvaksinene til AstraZeneca og Johnson & Johnson.

– Vi mener det er en god idé å prioritere denne aldersgruppen, selv om de tåler sykdommen godt. Det nærmer seg sommer og mange unge flytter mye på seg, de begynner kanskje å jobbe eller studere et annet sted, sier utvalgsleder Lars Vorland under en pressekonferanse i forbindelse med fremleggelsen av rapporten.

Helseminister Bent Høie (H) sier han tar innspillet til etterretning, og at dette er noe regjeringen vil ta stilling til på et senere tidspunkt.

– Her kommer det også en bredere anbefaling fra FHI som denne utvalgsrapporten også vil være en del av, og det og kommer ganske snart, sier Høie.

(©NTB)

Flere nyheter: