reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Foto: Utsira kommune

Utsira kan få cruiseturister

Etterhvert som pandemien kommer under kontroll og 500.000 årlige cruiseturister kommer til Haugesund, kan Utsira få mange av turistene videre til øya.

Av Egil M Solberg | 25.08.2020 06:30:39

Samferdsel: Utsirabåten legger til samme kai-anlegg som de store cruisebåtene og vil fremover ha en fantastisk mulighet for å øke turismen til øya.

Det forutsetter imidlertid at Utsirabåten fortsatt går til Haugesund. I senere tid er det diskutert om trafikken til Utsira isteden skal går til Karmøy.

Arne-Christian Mohn

Arne-Christian Mohn, ordfører i Haugesund.

– Det er Utsira kommune sammen med fylket som må avgjøre hvordan de vil løse dette, men fylket har først og fremst ansvar for å få fraktet elevene til skoler i Haugesund, påpeker ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn.

Han tror også at det kan bli krevende for fylket å avsette store midler for å få laget et nytt kaianlegg med andre begrunnelser enn skoletrafikk.

Satsing på turisme til Utsira har ordføreren i Haugesund mer tro på.

– For Utsira sin del er det også et spørsmål om turismen fra cruisetrafikken etterhvert vil kunne gi så store inntekter at en flytting av havn uansett vil være uheldig i den forbindelse, sier Mohn til Radio Haugaland.

Flytting av havn kan også bli en sak for Karmsund havn.

– I dag anløper Utsira-båten Karmsund havn. En etablering av en ny havn utenom Karmsund havn, er heller ikke i havnestyret sin interesse der ordførerne i både Haugesund og Karmøy sitter, samt hvor Karmøy-ordfører Jarle Nilsen er leder, sier Mohn.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: