Menu
Politisperringer utenfor Coop-butikken i Kongsberg sentrum. Fem personer ble drept og flere andre skadd da 38-åringen gikk rundt i Kongsberg sentrum med pil og bue og stikkvåpen onsdag kveld 13. oktober i fjor. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Utsetter publiseringsfrist på rapport om Kongsberg-angrepene

Rapporten på politiets innsats og samhandling med PST i forbindelse med Kongsberg-angrepene i fjor høst blir ikke publisert før til juni.

Av NTB | 22.03.2022 15:49:32

Kriminalitet og rettsvesen: Fristen utsettes til etter rettsbehandlingen av den pågående straffesaken, opplyser politiet.

Det er satt av tid til rettssaken fra 11. mai og i en periode på inntil fem uker. Det tas derfor sikte på en fremleggelse av utvalgets rapport mot slutten av juni.

Fem personer ble drept og flere andre skadd da Espen Andersen Bråthen gikk rundt i Kongsberg sentrum med pil og bue og stikkvåpen om kvelden 13. oktober i fjor. Flere av drapene skjedde innendørs hjemme hos ofrene.

Det er Politihøgskolen som har fått i oppdrag å gjennomføre en evaluering av politiets innsats. Etter planen skulle utvalget levere en evalueringsrapport seks måneder etter arbeidets oppstart.

(©NTB)

Flere nyheter: