Menu
IOC-president Thomas Bach hevder at ordene «avlysning» og «utsettelse» ikke ble ytret under styremøtet onsdag. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB scanpix

Utsettelse av Tokyo-OL «overhodet ikke nevnt» på IOC-styremøte

IOC-president Thomas Bach insisterer på at faren for at Tokyo-OL må utsettes eller avlyses overhodet ikke ble nevnt under onsdagens styremøte.

Av NTB | 04.03.2020 20:46:21

Sport: – Ingen av ordene «avlysning» og «utsettelse» ble uttalt under møtet i dag, sa Bach.

– Jeg vil ikke bidra til å gi spekulasjonene næring. Vi står ved vår uttalelse fra i går. Vi er fullt forpliktet til å bidra til Tokyo-lekenes suksess.

Flere idrettsledere har uttalt at spredningen av koronaviruset utgjør en fare for lekene, og at de i verste fall kan bli avlyst eller eventuelt utsatt til slutten av året. Slutten av mai er antydet som en siste frist for en avgjørelse.

– Jeg vil ikke snakke om det. Dette er ikke på bordet og har ikke vært vurdert av oss i styret, insisterte Bach.

Han sa imidlertid at en arbeidsgruppe er nedsatt med representanter fra IOC, Tokyo-arrangøren, lokale myndigheter i Tokyo, Japans regjering og Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Vi ser på alle spørsmål som måtte oppstå, men vi spekulerer ikke om mulig framtidig utvikling.

Bach medga at avlysningen av diverse OL-kvalifiseringsstevner skaper problemer.

– Det er en utfordring. Vi vil se etter en rettferdig løsning for utøvere som ikke får sjansen til å kvalifisere seg på grunn av koronaviruset, sa Bach.

(©NTB)

Flere nyheter: