reklame for Sheiken Bowling
Menu
Stavsjøfjelltunnelen langs E6 i Malvik blir foreløpig ikke gjenåpnet etter at det ble utsatt for et skred onsdag. Sikkerhetssystemene i tunnelen må først gjennom en ny godkjenning. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Utsatt gjenåpning av E6 ved Stavsjøfjelltunnelen etter ras

E6 ved Stavsjøfjelltunnelen i Malvik like øst for Trondheim skulle ha gjenåpnet etter ras søndag, men nå er åpningen utsatt.

Av NTB | 09.05.2022 00:00:47

Ulykker og naturkatastrofer: E6 på strekningen Ranheim – Værnes, som har vært stengt etter jordskredet på anlegget til Nye Veier AS onsdag, kan ikke åpnes igjen før tunnelen kan sikkerhetsgodkjennes, melder Statens vegvesen i en pressemelding søndag kveld.

Tidligere søndag meldte Nye Veier – som har ansvaret for utbygging og drift av motorveien – det motsatte og skrev i sin pressemelding at strekningen ville bli åpnet i løpet av søndagen.

Men nå er åpningen utsatt.

– Statens vegvesen er ansvarlig tunnelforvalter. Vi kan foreløpig ikke garantere at sikkerhetssystemene som skal ivareta trafikantene ved eventuelle hendelser i tunnelen vil fungere tilfredsstillende. Det jobbes intensivt med dette. Åpning av tunnelen må derfor utsettes inntil dette er i orden, sier prosjektleder Roar Dypvik i Statens vegvesen i en ny pressemelding.

Det har pågått kontinuerlig arbeid på rasstedet siden onsdag. Det har blitt jobbet med masseflytting for å rydde veibanen og stabilisering av sideterrenget sør for E6.

Det er også lagt nye kabler for strømtilførsel og styring av tunnelen, da kablene ble skadd i raset.

Rundt 100 husstander ble evakuert etter at jord- og steinraset gikk over E6. Beboerne fikk flytte tilbake samme dag som raset skjedde.

(©NTB)

Flere nyheter: