Menu
MELDTE SEG UT: Asle G. Halleraker er en av de to som meldte seg ut av partiet. Foto: Daniel DeNiazi

Utmeldinger dra Ap i Sveio etter lærerstreiken

To lokalpolitikere i Sveio melder seg ut fra Arbeiderpartiet etter lærerstreiken.

Av Egil M Solberg | 02.10.2022 09:12:20

Lærerstreik: To lokalpolitikere i Sveio Arbeiderpartiet, Asle Georg Halleraker og Torgeir Katla har meldt seg ut av partiet i protest mot regjeringens håndtering på lærerstreiken, melder skriver Exstaavisen.

I et innlegg på Facebook tar de to politikerne til ordet for at de er lite imponert over regjeringens håndtering.

De to lokalpolitikerne er begge selv lærere, melder avisa.

– Regjeringen, med Arbeiderpartiet i spissen, gikk i denne uken inn for tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken. Det hadde jeg aldri forventet av en Arbeiderpartiregjering på et så tynt grunnlag, heter det i meldingen på Facebook.

– Etter 25 sammenhengende år som lærer i den norske grunnskolen og 21 år som plasstillitsvalgt for Utdanningsforbundet kan jeg ikke bare bøye nakken og stilltiende akseptere en slik maktbruk av Arbeiderpartiet. Det truer både min profesjon sitt omdømme og lærerne sine grunnleggende rettigheter til å kjempe for sine lønnsvilkår.

Det er foreløpig uklart hvordan Sveio-ordfører, Linn Therese Erve (Ap) stiller seg til utmeldingen til de to politikerne, skriver avisa.

De to utmeldte politikerne blir nå uavhengige.

Dermed kan det se ut som at den sittende ordføreren, som har sagt ja til førsteplass, ikke får kampen om plassen, ifølge avisa Vestavind.

Flere nyheter: