Menu
Martin Sjögren sammen med stjernespissen Ada Hegerberg under landslagstreningen på Ullevaal søndag. Hans polske kollega har fått en liten uttaksnøtt etter at spissreserven scoret seks mål mot Armenia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Utfordring for Polens landslagssjef – spissreserven scoret seks mål

Polens landslagssjef Nina Patalon fikk noe å tenke på før kampen mot Norge da Nikola Karczewska, som skulle vikariere på spissplass, scoret seks mål.

Av NTB | 11.04.2022 06:34:34

Sport: Wolfsburg-spissen Ewa Pajor er lagets store stjerne, men hun skulle få hvile seg i kampen mot svake Armenia med tanke på kampen mot Norge, som det polske laget må vinne for å holde liv i VM-drømmen.

Karczewska, som til daglig spiller i franske Fleury, startet på topp, og hun scoret like godt seks mål i hjemmelagets 12-0-seier i Gdynia. I tillegg leverte hun to assist i de 75 minuttene hun spilte.

Pajor kom inn for henne det siste kvarteret, men da hadde Polen scoret ferdig for dagen.

Polen scoret bare seks mål på de seks første kvalifiseringskampene, like mange som Karczewska scoret torsdag. Laget har sluppet inn bare seks mål, og greide 0-0 hjemme mot Norge.

– Vi så det i bortekampen vi spilte mot dem. Da bølget spillet veldig fram og tilbake, og det var et kampbilde som passet dem bra. Vi må prøve å unngå det bildet og få et som passer oss litt bedre.

Med seier vil Norge være veldig nær neste års VM-sluttspill i Australia og New Zealand.

Da vil VM-billetten sikres med minst ett poeng i Belgia 2. september. Lykkes ikke det, kan Norge tape med inntil tre mål i Belgia og likevel være sikker på å bli gruppevinner med hjemmeseier mot Albania fire dager senere.

I øyeblikket er kampen mot Polen lagets nest siste før sluttspillet i England sparkes i gang i juli. Det er avtalt kamp mot New Zealand på Ullevaal 25. juni.

– Det blir en kamp til, men den er ikke offisiell ennå, forteller Sjögren.

Norge møter Nord-Irland 7. juli, England 11. juli og Østerrike 15. juli i gruppespillet i sommer. Alle kampene spilles på sørkysten av England, i Southampton og Brighton.

– Polen er et lag som pleier å gjøre det vanskelig for motstanderne, framfor alt når de møter lag som er litt høyere ranket og de ikke selv styrer kampen. Da kan de benytte kontringsspillet, som de er veldig gode i, sier Norges landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

– Det vil se veldig bra ut om vi slår Polen, men vi tar en oppgave av gangen. Nå skal vi gjøre en god prestasjon og forhåpentligvis ta tre poeng, så blir det fullt fokus på EM-sluttspillet i sommer, sier Sjögren.

(©NTB)

Flere nyheter: