Menu
Det er mye snø og gode forhold i Røldal skisenter, men i forbindelse med koronakrisen må anlegge holde stengt. FOTO: Røldal skisenter

Utfordrende tider for skisentrene

Røldal skisenter har permittert 24 ansatte etter at skisenteret fikk pålegg om å stenge.

Av Egil M Solberg | 20.03.2020 10:08:53

Koronakrisen: – For vår del har vi fått pålegg om å holde stengt frem til og med 26/3 inntil videre, men dette kan fortsette, opplyser daglig leder Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter.

For en uke siden permitterte de 24 ansatt i Røldal Skisenter.

FOTO: Privat

– Nå er det kun fire mann på jobb for å ivareta skianlegget, forteller Bratteteig.

Smeltehuset som drifter varmestuene har permittert ni ansatte og Trolltunga Active som driver skiskolen og aktiviteter har permittert sju ansatte.

– Totalt innen skianlegget er det permittert 40 ansatte, opplyser Bratteteig.

Situasjonen får også store konsekvenser for alle andre aktører i området som driver med overnatting, spisesteder, bar/afterski og andre aktiviteter.

– Til syvende og sist vil alle bransjer få konsekvenser av dette. Vi får håpe at alle tiltakende som blir gjort, vil være med på at pandemien går over raskere en vi tror og at vi kan være klar for «ny giv» om ikke lenge, sier Bratteteig til Radio Haugaland.

Ber om krisehjelp

Alpinanleggenes Landsforening og Norske Fjell SA sendte torsdag på vegne av en hardt rammet alpinbransje en forespørsel til Regjeringen om en krisepakke som skal dekke opp for tapt heiskortomsetning under Korona-krisen.

– Nå håper vi at våre folkevalgte gjør gode og viktige vurderinger, og raske beslutninger i denne krevende situasjonen, heter det på foreningens nettsider.

Flere nyheter: