powergym
Menu
Politi

Utfordrende natt for politiet

Funn av død person, øksedrama, MC-ulykke, fart, promille og ordensforstyrrelser. Det har vært en dramatisk og utfordrende natt for politiet.

Av Egil M Solberg | 27.06.2015 10:11:26

20.12 MC-ulykke i Haugesund
Det ble meldt om en trafikkuhell mellom to motorsyklister i rundkjøringen i Karmsundgata ved Flotmyr. Førerne ble kjørt til Haugesund sykehus. De skal ikke være alvorlig skadet.

20.40 Funn av levninger
Politiet fikk inn melding fra en mann som hadde funnet levningene etter et menneske på Terneholmen øst av Røvær i Haugesund. Levningene bærer preg av å ha ligget lenge og på dette tidspunktet er det ikke mulig å si om det er et ungt eller gammelt menneske, mann eller kvinne. Levningene er transportert til land og vil bli brakt til Gades institutt for obduksjon og det vil bli bedt om bistand fra Kripos sin ID-gruppe for å få fastslått identitet. Saken vil bli fulgt opp av Haugesund politistasjon kommende uke.

21.38 Uten gyldig førerkort
En mann i begynnelsen av 50-årene ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort på Karmøy.

00.52 Mulig promillekjøring
Etter tips fra publikum rykket politiet ut til Sveio og tok hånd om en kvinne i slutten av tenårene som hadde ført personbil i alkoholpåvirket tilstand. En foreløpig utåndingsprøve tatt på stedet viste at hun hadde en lav promille som trolig lå over tillatt verdi. Da ny utåndingsprøve ble tatt på politihuset en drøy halvtime senere var rusen ute av kroppen. Det blir derfor ikke opprettet sak, men kvinnen har fått en påminnelse om at en ikke må nyte alkohol når en skal kjøre bil.

01.24 Promillekontroll på Bømlo
En politipatrulje stilte seg opp i Rubbestadvegen og kontrollerte bilene som passerte. 13 bilførere ble kontrollert i løpet av den halve timen kontrollen varte. Ingen av dem var påvirket av alkohol.

01.44 Bortvist fra sentrum
En kranglete og beruset mann i begynnelsen av 20-årene ville ikke la vaktene på Indre kai i Haugesund være i fred. Han ble bortvist fra Haugesund sentrum til lørdag morgen.

01.44 Mistanke om promillekjøring
En politipatrulje kontrollerte en personbil på den såkalte Paddevegen i Sveio. En test med alkometer viste at bilføreren, en mann i slutten av 30-årene, hadde alkohol i kroppen, men ikke spesielt mye. Han selv forklarte at han tidligere på kvelden hadde drukket en pils. Da ny prøve ble tatt på politihuset viste den at alkoholen hadde gått ut av kroppen. Det opprettes ikke sak, men også han ble også påminnet at en ikke kan blande bilkjøring og alkohol.

01.45 Feststøy i Sauda
Etter klager fra naboer rykket en politipatrulje ut til Brekkeveien i Sauda. Der avsluttet de en fest som over tid hadde vært en støyplage for naboene. Festarrangøren, en mann i 20-årene, fikk en advarsel. Skjer det igjen så vil han bli anmeldt.

01.45 Sovende drosjepassasjer
En drosjesjåfør plukket opp en passasjer i Åkrehamn. Passasjeren sovnet like etter at han kom seg inn i drosjen. Drosjesjåføren klarte ikke å få liv i passasjeren og ba politiet om hjelp. Patruljen klarte heller ikke å få mannen skikkelig våken. Han var rett og slett for full. Passasjeren, som var en mann i 50-årene, fikk sove ut rusen i drukkenskapsarresten i Haugesund.

02.10 Slått med øks
Politiet fikk inn en dramatisk melding fra en bolig på Torvastad. Innringer, en mann i slutten av tenårene, var den som disponerte boligen. Han forklarte at han hadde hatt fest og at 8–10 venner kom på besøk. To lokale menn i midten av 20-årene hadde kommet til festen til tross for at de ikke var invitert. De hadde blitt bedt om å gå, men da hadde den ene av mennene truet innringeren med en spiss gjenstand, som senere viste seg å være en sprøyte. Innringeren hadde kommet seg ut av trusselsituasjonen og rømt fra stedet. Det kom flere telefoner inn til operasjonssentralen fra den samme festen. I en av telefonsamtalene ble det rapportert om at en person var slått ned med øks og hadde et dypt og stort kutt. Politiet sendte umiddelbart både politipatruljer og ambulanse til stedet. Det viste seg at de to mennene som kom uanmeldt på besøk og truet gjestene på festen, hadde blitt kastet ut etter at de hadde truet mannen som bodde i huset med en sprøyte. Da hadde de uinviterte mennene blitt så sinte at de begynte å gjøre skadeverk ved å slå i stykker en trapp på utsiden av huset. Under utførelsen av skadeverket har den ene av mennene ved et uhell bommet på trappen og truffet den ene underarmen til den andre mannen. Dette «arbeidsuhellet» førte til at den andre mannen ble påført det som er beskrevet som et «dypt kutt med åpent brudd.» Den mest uheldige gjerningsmannen havnet på sykehuset med kuttskader, mens den andre, en mann midt i 20-årene, havnet i politiets sentralarrest. Her vil han bli avhørt lørdag. Det er skrevet anmeldelser både på skadeverk, trusler og ordensforstyrrelse.

05.02 Fartsbøter på Fikse
To bilførere har blitt tatt i en fartskontroll på E134 i Vindafjord i natt. En bilfører ble målt til 78 km/t i 60-sonen på Fikse. En annen ble målt til 81 km/t på samme sted. Det kostet bilførerne henholdsvis 4.200 og 6.500 kroner. Begge vedtok foreleggene de ble tilbudt.

Operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i natt var Jarle Utne-Reitan.