Menu
Hjemmefavoritten Beat Feuz går mot sin tredje seier i utfor i Wengen. Foto: Gabriele Facciotti / AP

Utfor: Kilde og Jansrud utenfor pallen – Feuz heiet fram til ledelse

Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud endte utenfor pallen i det klassiske utforrennet i Wengen. Hjemmehåpet Beat Feuz går mot seier.

Av NTB | 18.01.2020 13:25:16

Sport: Kilde lå godt an, men mistet pallplassen i det siste partiet i lørdagens utfor i Wengen. Han klarte dermed ikke å forsvare pallplassen fra samme renn i fjor.

Jansrud klarte heller ikke å hevde seg og kom inn 60 hundredeler bak landsmannen Kilde og over minuttet bak Feuz.

Sveitsiske Feuz var knallsterk i lørdagens renn og holdt stor fart hele løpet gjennom. Han kom inn til mål 29 hundredeler foran utforcup-rivalen Dominik Paris som ligger på annenplass. Feuz ligger dermed an til å ta over ledertrøyen i utforcupen sammenlagt.

Slik gikk det altså ikke i lørdagens utforrenn. Ingen av nordmennene klarte å gjøre noe med Feuz som ble heiet fram til det som etter alle solemerker blir hans tredje utforseier på hjemmebane i Wengen.

Kilde åpnet knallsterkt og lå 41 hundredeler foran Feuz etter det første partiet. Han holdt følge med Feuz nesten hele løypa, men i siste parti tapte han mye og kom inn 48 hundredeler bak lederen etter at favorittene har kjørt ferdig.

De resterende løperne med blant annet norske Stian Saugestad har fortsatt ikke kjørt.

Etter nattens snøfall, ble den raske Lauberhorn-løypa forkortet, og startet på samme sted som kombinasjonsutforen fredag. Sist det skjedde ble det norsk seier med Aksel Lund Svindal i 2016.

(©NTB)

Flere nyheter: