Menu
Hjemmefavoritten Beat Feuz går mot sin tredje seier i utfor i Wengen. Foto: Gabriele Facciotti / AP

Utfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier

Aleksander Aamodt Kilde lå godt an, men mistet pallplassen i det siste partiet. Hjemmehåpet Beat Feuz vant til stor jubel.

Av NTB | 18.01.2020 14:39:47

Sport: Kilde lå godt an, men mistet pallplassen i det siste partiet i lørdagens utfor i Wengen. Han gikk inn til sjetteplass, 17 hundredeler fra å forsvare pallplassen fra samme renn i fjor.

– Når jeg kommer til S-en (det siste partiet) treffer jeg et slag akkurat i det jeg skal veksle og jeg merket at jeg tapte mye fart når jeg skulle over kanten, sa Kilde til TV 2.

Sveitsiske Feuz var knallsterk i lørdagens renn og holdt stor fart hele løpet gjennom. Han kom inn til mål 29 hundredeler foran utforcup-rivalen Dominik Paris, som endte på annenplass. Feuz tar dermed over ledertrøyen i utforcupen sammenlagt.

Slik gikk det altså ikke i lørdagens utforrenn. Ingen av nordmennene klarte å gjøre noe med Feuz som ble heiet fram til det som etter alle solemerker blir hans tredje utforseier på hjemmebane i Wengen.

Kilde åpnet knallsterkt og lå 41 hundredeler foran Feuz etter det første partiet. Han holdt følge med Feuz nesten hele løypa, men i siste parti tapte han mye og kom inn 48 hundredeler bak lederen.

– Som i går klarte jeg å tråkke staven igjennom på toppen der og mister staven. Det var ikke noe seiersløp for meg i dag, sa Jansrud.

Han endte 60 hundredeler bak landsmannen Kilde og over minuttet bak vinneren Feuz.

Den siste norske løperen Stian Saugestad endte som nummer 40 og fikk ikke med seg verdenscuppoeng denne gangen.

Etter nattens snøfall, ble den raske Lauberhorn-løypa forkortet, og startet på samme sted som kombinasjonsutforen fredag. Sist det skjedde ble det norsk seier med Aksel Lund Svindal i 2016.

Kjetil Jansrud var skuffet etter målgang og var spesielt misfornøyd med en feil med staven tidlig i løpet.

(©NTB)

Flere nyheter: