Menu
Streikefondet til Utdanningsforbundet er på 1,4 milliarder kroner, opplyser leder Steffen Handal. Her holder han appell under et streikearrangement i Lillestrøm i forrige uke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Utdanningsforbundets streikefond er på 1,4 milliarder kroner

3.100 lærere fra Utdanningsforbundet er i streik fra onsdag. De er innstilte på å streike lenge om nødvendig og har 1,4 milliarder kroner i streikekassen.

Av NTB | 31.08.2022 09:21:29

Utdanning: – Utdanningsforbundet hadde ved nyttår en egenkapital på 2 milliarder kroner. Av dette er 1,4 milliarder kroner avsatt i et eget streikefond, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til VG.

De streikende lærerne får ikke lønn fra kommuner og fylkeskommuner, som er lærernes offentlige arbeidsgivere. Over førti lærere i Bergen har streiket siden like før skolene tok sommerferie i juni. Leder i Utdanningsforbundet i Bergen, Bente Myrtveit, mener det er betryggende at økonomien i forbundet er så solid.

– Vi er noen her i Bergen som nå har streiket i 73 dager. Alle har fått utbetalt streikebidrag som tilsvarer vanlig lønn. Ingen blir økonomisk skadelidende av å streike. Det romslige streikefondet gjør det trygt å streike, og vi signaliserer til omverdenen at vi kan streike lenge, sier hun.

Norsk Lektorlag har fra onsdag 43 medlemmer i streik og har et streikefondet på 34 millioner kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: