reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sarpsborg rådhus. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Utdanningsforbundet vil stenge alle Sarpsborg-skolene

Utdanningsforbundet vil stenge alle skolene i Sarpsborg etter smitteutviklingen i Sarpsborg og Fredrikstad de siste dagene.

Av NTB | 07.09.2020 10:23:06

Utdanning: – Under rådende omstendigheter med smittespredningen som er i Sarpsborg, anbefaler vi å stenge ned alle skoler inntil vi har full kontroll på situasjonen, sier Knut Olav Farbrot, leder i Utdanningsforbundet i Sarpsborg, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Farbrot argumenterer med føre var-prinsippet og er opptatt av helsa til både ansatte og elever.

– Vi kan ikke gamble med helsa til barn, lærere og skoleledere. Tilsvarende må gjelde barnehagene dersom disse opplever tilsvarende situasjon som i skolen, sier han.

Søndag ble det klart at de 320 elevene ved Grålum ungdomsskole i Sarpsborg må ha hjemmeskole denne uka fordi for mange av lærerne må være i karantene.

Sju av 20 skoler i kommunen er berørt av det pågående smitteutbruddet i området, ifølge oppvekstdirektør Erik Bråthen i Sarpsborg kommune.

Smittetallet totalt er nå oppe i 75 i Sarpsborg og 137 i Fredrikstad. Søndag ble det registrert 25 nye koronasmittede i Sarpsborg, mens tallet for Fredrikstad er fem nye smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: