reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Vindturbiner i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune sett fra Tjernagel i Sveio kommune cirka 30 kilometer unna. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Utbytte var tilbakebetaling av byggekostnader

Utbyttet i Midtfjellet vindpark på 300 millioner kroner var i praksis en tilbakebetaling av anleggskostnader med bygging av fase 3. Det opplyser selskapet til Radio Haugaland i dag.

Av Egil M Solberg | 18.06.2020 13:11:55

Næringsliv: Vindkraftselskapet avviser at de har en useriøs utbyttepolitikk.

Flere medier har tidligere meldt at Vindkraftselskapet på Fitjar har tatt ut et utbytte på over 300 millioner kroner.

– Eierne av Midtfjellet tok ikke et utbytte for i fjor, 2019. Tvert imot så har eierne av Midtfjellet, i lys av korona, valgt å holde tilbake utbyttet på 15 millioner som var foreslått i februar. Det skriver CEO/Project Manager Erik Mortensen i en melding til Radio Haugaland.

I en saken på Radio Haugaland denne uken, viser vi til at stortingsrepresentant Terje Helleland har sendt inn et spørsmål til olje- og energidepartementet om det han kaller useriøs utbyttepolitikk fra enkelte vindkraftselskap.

– Når det gjelder 2017 og 2018 fikk Midtfjellet tilført 340 millioner kroner av eierne våre for bygging av fase 3. Dette fikk selskapet istedenfor å oppta byggelån, forklarer Mortensen.

Senere er også anlegget refinansiert. I den forbindelse er 300 millioner utbetalt som utbytte.

– Når prosjektet så ble ferdigstilt, ble Midtfjellet refinansiert og kunne da tilbakebetale deler av prosjektfinansieringen til våre eiere, ca. 300 millioner. Dette ble da utbetalt som ekstraordinært utbytte, forklarer han.

Flere nyheter: