reklame
Menu
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Utbrudd av korona på Kopervik skole

Karmøy kommune har store utfordringer med koronaspredning for tiden. Nå har flere elever ved Kopervik skole også testet positivt på viruset.

Av Egil M Solberg | 01.05.2020 17:05:29

Koronakrise: Flere elever ved Kopervik skole har nylig testet positivt for koronavirus, opplyser kommunen på sine nettsider.

De hemmeligholder imidlertid det eksakte antallet.

Smittevernlegen har i samarbeid med skolen kartlagt hvem av barna og de ansatte som har vært i nærkontakt med de som er smittet. Ansatte og foreldrene til de barna som skal i karantene informeres fortløpende i løpet av dagen, opplyser kommunen.

– Vi er sikre på at smitten ikke har oppstått fra skolen i utgangspunktet, sier smittevernlege Martin Eikrem.*

Han har forventet flere smittetilfeller i forbindelse med tidligere smitteutbrudd i kommunen.

De nye smittede er knyttet til den pågående smittesporingen som ble påbegynt sist helg.

Etter at barnehagene ble åpnet igjen, var det utbrudd i to barnehager på Åkra den samme uken.

Barneskolen er rammet

Oppsporingen knyttet til Kopervik skole er nå fullført. Barn som ikke er satt i karantene, kan trygt møte på skolen som normalt, opplyser kommunen.

Smittevernet har i samarbeid med skolen gjort nøye kartlegging på skolen, og man har funnet alle relevante nærkontakter, heter det i meldingen.

Smittevernlegen påpeker at det viktig å være klar over at barn ikke har risiko for å bli alvorlig syke av koronavirus. Samtidig er det slik at smittevernet praktiserer karantenereglene strengt, slik at all relevant kontakt vil medføre karantene.

Det er sendt ut brev til ansatte og foresatte til elever ved Kopervik skole i dag.

– Å bli satt i karantene betyr derfor ikke nødvendigvis at risiko for smitte er veldig stor, men vi handler etter «føre-var»-prinsipp, sier Eikrem.

«Føre-var»-tiltak

Foreldre til barn som nå settes i karantene, og som samtidig jobber som helsepersonell med pasientkontakt, får arbeidsforbud tom. 8. mai.

Dette er også et «føre-var»-tiltak.

Disse kan leve som vanlig, men skal ikke gå på jobb i denne perioden, opplyser kommunen.

Dersom barn i karantene eller noen i deres husstander utvikler luftveissymptomer, feber eller diare mens de er i karantene, kan man ringe koronatelefonen for å vurdere test – telefon 52 81 23 60.

Kommunen har også informasjon på sine nettsider.

Flere nyheter: