reklame for Sheiken Bowling
Menu
Anders Solheim er daglig leder i Antidoping Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Utålmodig Wada presser på for å få avklaring fra Antidoping Norge

Det internasjonale antidopingbyrået (Wada) vil ha en «umiddelbar» løsning på Norges mangelfulle adgang til å dopingteste unge idrettsutøvere.

Av NTB | 30.08.2022 16:00:45

Sport: Det er en særnorsk lovtolkning som har stoppet Antidoping Norge fra å teste mindreårige uten foreldrenes samtykke. Slik har det vært i flere år.

Dette har Wada reagert kraftig på.

– Etter at Wada ble gjort kjent med denne saken, har vi søkt tydeliggjøringer fra Antidoping Norge. Vi har også bedt dem om å løse denne saken umiddelbart. Wada kommer til å følge opp overfor Antidoping Norge for å forsikre oss om at det skjer, skriver kommunikasjonssjef James Fitzgerald i en epost til NTB tirsdag.

Torsdag skal Norges idrettsforbund, Antidoping Norge og Kulturdepartementet møtes for å finne en løsning på antidopingproblemet for utøvere mellom 15 og 18 år.

Dersom Norge ikke får på plass et regelverk som harmoniserer med Wadas, kan det føre til at norsk idrett anses for ikke å være i takt med regelverket til Det internasjonale antidopingbyrået. Konsekvensen av det kan bli at norske utøvere ikke får delta i internasjonale mesterskap.

Samtidig kan Norge fratas muligheten til å påta seg arrangøransvar av internasjonale konkurranser.

(©NTB)

Flere nyheter: