Menu
Oleksander Usyk var for god for tungvektsmester Anthony Joshua i lørdagens VM-kamp i London og overtok hans tittelbelter. Foto: Frank Augstein, AP / NTB

Usyk ny tungvektsmester i boksing – utklasset Joshua

Oleksander Usyk fra Ukraina var for god for den britiske tungvektsbokseren Anthony Joshua, som mistet sine tre VM-titler foran 67.000 tilskuere i London.

Av NTB | 26.09.2021 00:37:57

Sport: Publikum fylte Tottenham Hotspur stadion i håp om å se Joshua ta et steg mot å bli ubestridt mester, men i stedet så de ukraineren ta kommandoen fra start og holde unna til en klar poengseier.

De tre dommerne hadde sifrene 117-112, 116-112 og 115-113 i Usyks favør. Joshua skjønte mot slutten at han trengte en knockout om han skulle beholde tittelbeltene sine, men i stedet var det Usyk som nesten stoppet hjemmefavoritten i 12. og siste runde. Joshua ble kanskje reddet av gongongen.

Usyk overtok dermed WBA-, IBF- og WBO-titlene fra Joshua.

– Jeg har jobbet hardt for dette helt siden januar. Jeg har vært lenge borte fra familien min. Nå vil jeg hjem for å være med dem, sa ukraineren, som gikk i fotsporene til sine landsmenn Vladimir og Vitalij Klitsjko som tungvektsmester.

En svært skuffet Joshua stilte ikke til intervju lørdag.

Han har mistet VM-tittelen før. Andy Ruiz slo ham sommeren 2019, men Joshua vant omkampen et halvt år senere.

Joshua har nå 24 seirer og to tap på merittlista.

I en av forkampene slo britiske Lawrence Okolie ut Dilan Prasovic og forsvarte WBO-tittelen i cruiservekt.

– Dette betyr veldig mye for meg. Kampen forløp slik jeg ventet. Jeg var ikke ute etter å slå ham ut, for sekundantene mine advarte meg mot det. Jeg slo ham hardt, men jeg konsentrerte meg om å gjøre jobben min, sa Usyk til Sky Sports. Han gråt av glede da han ble utropt til vinner.

Usyk er ubeseiret i 19 proffkamper, men den tidligere cruiservektmesteren bokset bare sin tredje tungvektskamp. Han er den tredje som blir tungvektsmester etter å ha vært verdensmester i cruiservekt. De to andre var Evander Holyfield og David Haye.

(©NTB)

Flere nyheter: