Menu
Redningsarbeidet i Surfside, Florida er stanset. Foto: Emily Michot / Miami Herald via AP / NTB

Ustabilitet i gjenstående konstruksjon stanser redningsarbeidet i Florida

Redningsarbeidet etter bygningskollapsen i Surfside i Florida er midlertidig stanset på grunn av frykt for ustabilitet i den gjenstående konstruksjonen.

Av NTB | 01.07.2021 16:54:33

Ulykker og naturkatastrofer: Redningsarbeiderne, som har holdt på i bygningsmassene den siste uken, stanset arbeidet like etter klokken 2 natt til torsdag lokal tid, opplyser ordfører Daniella Levine Cava i Miami-Dade fylke.

Arbeiderne oppdaget en rekke sprekker som hadde blitt større, inkludert en stor søyle som hadde beveget seg mellom 15 og 30 centimeter. De har også lagt merke til bevegelse i haugene med bygningsmasse og en svak bevegelse i noen betongplater som potensielt kan forårsake ytterligere svikt i bygningen.

Redningsmannskapene har jobbet på spreng siden den tolv etasjer høye bygningen med 130 boenheter i Surfside, rett nord for Miami Beach, kollapset midt på natten torsdag for en uke siden.

Siden den gang har nesten 1.300 tonn bygningsmasse blitt flyttet fra stedet, ifølge guvernør Ron De Santis, som framholder viktigheten av at arbeidet fortsetter.

– Selvfølgelig mener vi at det er veldig, veldig viktig at søket fortsetter, sa han torsdag.

– Jeg tror vi (de føderale myndighetene, red.anm.) kan gjøre mer, inkludert å trolig kunne betale alle kostnadene til fylket og delstatsmyndighetene. Dette er deres arbeid, men vi vil være sikre på at dere har det dere trenger, sa han.

Etter at redningsmannskapene fant seks omkomne onsdag, er totalt 18 personer funnet døde siden bygningen kollapset sist torsdag. Redningsmannskapene leter fremdeles etter 145 mennesker, mens 139 personer reddet seg ut av bygningen.

– Det kommer til å bli mye smerte, angst og lidelse, og det vil bli behov for psykologhjelp de neste dagene og månedene, sa presidenten.

Politisjef Freddy Ramirez i Miami-Dade håper Bidens besøk kan hjelpe på moralen for hele samfunnet.

– Vi har hatt en rekke utfordringer med været, sorgen og smerten. Jeg tror at presidentbesøket vil skape samhold for samfunnet, for arbeiderne, for guvernøren, for ordføreren, for oss alle, sier han.

Letestansen kom kun noen timer før president Joe Biden og kona Jill besøkte Surfside. Biden ber de lokale myndighetene si fra om hjelpen de trenger.

Biden møtte blant annet tjenestepersoner, redningsarbeidere og familiene til de savnede.

(©NTB)

Flere nyheter: