Menu
England åpnet mer opp igjen i midten av april, og et av grepene som har fungert, er hjemmetesting. Det har gjort at flere kan samle seg på de lokale pubene. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Kan bli hjemmetesting i Norge

Systematisk massetesting brukes i Storbritannia for å kunne åpne opp samfunnet ytterligere. Foreløpig er det uvisst om Norge vil gjøre det samme, skriver VG.

Av NTB | 29.04.2021 21:39:37

Medisin og helse: England åpnet mer opp igjen i midten av april, og et av grepene som har fungert, er hjemmetesting.

Dette melder VG.

Alle briter kan nå få tilsendt koronatester hjem gratis, som del av gjenåpningsplanen. Tanken er at alle kan ta testen to ganger i uken.

Ifølge myndighetenes sider inneholder hver pakke syv tester, og du kan bestille én pakke per husholdning hver dag.

Det er kun symptomfrie som bør bruke den. Har du symptomer, må du ta en vanlig PCR-test, fordi den testen er mer pålitelig. Svarene registrerer du på nett.

I Danmark kan du dra på restaurant og museer ved å vise frem en negativ hurtigtest, tatt opp til 72 timer før besøket.

I New York kan du bruke koronapass for å komme inn på arrangementer og restauranter, enten med vaksinebevis, negativ hurtigtest tatt de siste 6 timene eller negativ PCR-test.

Dette er foreløpig ikke i de norske planene

Hittil har Norge skaffet fem millioner antigen-hurtigtester, som har prøvepinner som er egnet til selvtesting, ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

– Vi vurderer også fortløpende andre typer hurtigtester til ulike formål, inkludert mer omfattende bruk av selvtester, skriver han i et skriftlig svar til VG.

Men massetesting og selvtesting er enn så lenge ikke en del av Norges gjenåpningsplan på samme måte som i Storbritannia eller Danmark, melder avisa.

(©NTB)

Flere nyheter: