Menu
Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet sier at Johnson & Johnsen ikke kan si noe om leveransene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Usikkerhet rundt levering av Johnson & Johnsons vaksine til Norge

Folkehelseinstituttet er bekymret over at det ikke har fått klarhet i nøyaktig når Johnson & Johnsons koronavaksine kommer til Norge.

Av NTB | 10.03.2021 19:08:48

Medisin og helse: Det er smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI som overfor VG og NRK uttrykker sin bekymring over leveransene av vaksinen, som FHI har regnet med at de skal motta rundt 900.000 doser av i løpet av andre kvartal.

Vaksinen gis bare i én dose, og vil dermed kunne vaksinere opptil 900.000 nordmenn.

– Vi har hatt kontakt med Johnson, senest i dag morges. De kan fremdeles ikke si noe om leveransene, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet til VG.

Johnson & Johnsons koronavaksine kan bli godkjent i EU torsdag. I løpet av kort tid håper FHI at de første dosene av vaksinen kan komme til Norge. Vaksinen er viktig for framdriften i det norske vaksinasjonsprogrammet.

– Det vil ha stor betydning for vaksininasjonskalenderen vår og fremdriften i vaksinasjonen dersom det plutselig blir usikkerhet rundt dette, sier Bukholm til NRK.

Overfor kanalen vil Johnson & Johnson verken bekrefte eller avkrefte hva som har blitt sagt på eventuelle møter med Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

Flere nyheter: