reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Med tung bevoktning besøkte USAs utenriksminister Mike Pompeo torsdag Golanhøydene, som Israel okkuperte fra Syria i 1967. Pompeo understreker at USA mener at området tilhører Israel. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

USAs utenriksminister: Golanhøydene tilhører Israel

På et besøk til Golanhøydene torsdag sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at området tilhører Israel. Han mener også at boikotten av Israel er antisemittisk.

Av NTB | 19.11.2020 17:23:01

Politikk: Pompeo besøkte området som Israel okkuperte i seksdagerskrigen mot Syria i 1967, sammen med Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi.

Donald Trump anerkjente Israels suverenitet over området i fjor.

– Dette er en del av Israel, sa Pompeo under besøket.

– Tenk dere om Syrias president Bashar al-Assad skulle kontrollere området, og faren det ville utgjøre for Vesten og Israel, la Pompeo til.

Ashkenazi roste Pompeo for å ha forstått den strategiske viktigheten av Golanhøydene.

Torsdag ble Pompeo også den første amerikanske toppdiplomaten til å besøke en israelsk bosetning på den okkuperte palestinske Vestbredden.

Han uttalte i den forbindelse at USA regner den internasjonale palestinskledede BDS-bevegelsen, som fremmer en boikott av israelske varer, deinvestering i Israel og sanksjoner mot Israel, som antisemittisk.

BDS-kampanjen ble startet av palestinske aktivister etter inspirasjon fra den ikkevoldelige anti-apartheid-bevegelsen i Sør-Afrika.

(©NTB)

Flere nyheter: