Menu
Afghanistans hovedstad Kabul 1. februar. USA kan komme til å beholde soldater i Afghanistan, tross avtalen med Taliban om å trekke seg helt ut. USA er kritiske til manglende framgang i fredsforhandlingene mellom afghanske myndigheter og Taliban. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB

USAs utenriksminister ber Afghanistan få fart på fredsforhandlingene

USAs utenriksminister Antony Blinken har sendt Afghanistans regjering en rekke forslag som tar sikte på å få fart på fredsforhandlingene med Taliban.

Av NTB | 08.03.2021 14:08:11

Krig og konflikter: En fredskonferanse i FN-regi er blant forslagene Blinken kommer med i brevet til Afghanistans president Ashraf Ghani.

Afghanske TOLOnews har fått innsyn i brevet, som også er blitt omtalt av New York Times med henvisning til offisielle kilder i begge land.

Blinken sier også at det ikke er bestemt om USA trekker sine siste 2.500 soldater ut av Afghanistan innen 1. mai, noe som ble avtalt i USAs fredsavtale med Taliban i februar i fjor.

Fredsforhandlingene mellom afghanske myndigheter og opprørsbevegelsen Taliban startet i september i fjor, men har så langt sett få resultater.

(©NTB)

Flere nyheter: