reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sentralbanksjef Jerome Powell er usikker på hvordan det vil gå med amerikansk økonomi framover. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix

USAs sentralbanksjef tar avstand fra rasisme

USAs sentralbanksjef Jerome Powell sier koronapandemien rammer de svakeste hardest. Under en høring i Senatet tok han avstand fra rasisme og økte forskjeller.

Av NTB | 16.06.2020 22:04:06

Økonomi og næringsliv: Under høringen framholdt Powell at sentralbanken er for alle amerikanere, og han snakket også om «lidelsene som følge av rasemessig ulikhet» i USA.

– Jeg snakker for mine kolleger i hele Federal Reserves system når jeg sier at det ikke er rom for rasisme i Federal Reserve, og det bør ikke være rom for det i vårt samfunn, sa Powell.

Under høringen i Senatets bankkomité skulle Powell orientere om konsekvensene som koronapandemien vil ha for amerikansk økonomi framover. Her understreket han at framtiden er svært usikker, både med hensyn til hvor fort økonomien vil ta seg opp igjen, og i hvor stor grad.

– Inntil folk er trygge på at sykdommen er under kontroll, er det usannsynlig med en fullstendig gjenreisning, sa Powell.

Han sa også at produksjonen og sysselsettingen fortsatt er langt under nivået før koronautbruddet.

Ifølge sentralbanksjefen er det de med lavest inntekt, samt afroamerikanere, personer med latinamerikansk bakgrunn og kvinner, som er blitt hardest rammet av den økonomiske nedgangen.

Dette kan førte til at forskjellene i samfunnet blir enda større, advarte han.

– Hvis den ikke blir stanset og snudd, vil nedgangen ytterligere øke forskjellene i økonomisk velstand, sa Powell.

(©NTB)

Flere nyheter: