Menu
Disney World i Florida ble nylig gjenåpnet med begrenset kapasitet og smittetiltak. Delstaten regnes som det nye episenteret for koronautbruddet i USA. Foto: Joe Burbank/Orlando Sentinel via AP / NTB scanpix

USAs økonomi krympet 37 prosent på ett kvartal

Oppblussingen av covid-19 i USA er den største trusselen mot gjenreisningen av økonomien, som krympet 37 prosent i andre kvartal, advarer IMF.

Av NTB | 17.07.2020 18:47:50

Medisin og helse: Det internasjonale pengefondet (IMF) spår fredag at amerikansk økonomi vil krympe med 6,6 prosent i løpet av 2020, men understreker at prognosen er forbundet med «enorm usikkerhet».

USAs regjering vil være nødt til å gjøre mer de kommende månedene for å støtte husholdninger og styrke etterspørselen, heter det i IMF-rapporten. Samtidig må myndighetene ta tak i fattigdommen og manglene i det amerikanske helsevesenet.

USA satte fredag ny rekord med 77.300 nye smittetilfeller på ett døgn, og totalen har nå passert 3,5 millioner. Over 140.000 mennesker har dødd med covid-19.

Antall smittede i USA begynte å stige igjen i mai, først og fremst i delstater som gjenåpnet økonomien mens koronaepidemien fortsatt var i full gang, særlig republikansk-styrte stater i sør og vest som Texas, Florida, Arizona og Georgia.

Antall døde per dag i USA nærmer seg nå 1.000 etter at det i mai og juni var betydelig lavere.

(©NTB)

Flere nyheter: