Menu
Kevin Harvick jubler etter å ha vunnet gjenåpningen av Nascar på Darlington-banen søndag. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB scanpix

USAs mest populære motorsport tilbake uten publikum

Kevin Harvick gikk til topps i det første Nascar-løpet siden koronakrisen satte en stopper for amerikansk idrett. Det var derimot uten publikum til stede.

Av NTB | 18.05.2020 07:32:37

Sport: Det har ikke vært arrangert større idrettsarrangement i USA på over to måneder. Nascar er den mest populære motorsporten i USA og pleier å dra nærmere 100.000 tilskuere hver eneste helg til sine baner.

Gjenåpningen skjedde på Nascars eldste racerbane, Darlington Raceway i Sør-Carolina. Det var den 44 år gamle Kevin Harvick iført en ansiktsmaske som kunne heve hendene i været og juble for seieren foran en tom tribune.

– Jeg trodde det ikke være særlig forskjell, men så vant vi og det var dødsstille. Så vi savner fansen, sa Harvick etter seieren.

– Det var merkelig for det ingen der. Normalt når man tar seg ut av bilen så jubler og heier publikum, men denne gangen visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre, sa vinneren.

Stort sett samtlige proffidretter i USA har vært avlyst siden midten av mars på grunn av koronapandemien. Nærmere 90.000 har død i USA av covid-19.

Kampsporten Ultimate Fighting Championship (UFC) var den første «idretts»-begivenheten som kom i gang igjen.

NHL (ishockey), NBA (basketball) og MLB (baseball) planlegger alle å starte opp igjen, men har ennå ikke landet noen dato.

I Nascar derimot er de i full sving igjen. Det skal kjøres 20 løp over 36 dager framover i sju sørstater.

Harvick har vært med i Nascarsirkuset siden 2001, men han har aldri opplevd noe lignende sin karriere.

– Det var litt som å komme tilbake etter 11. september (terrorangrepet på World Trade Center i 2001). Den gang var det 100.000 fans til stede. Nå var det ingen, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: