Menu
Isdanserne Madison Hubbell og Zachary Donohue er blant amerikanerne som venter utålmodig på sine sølvmedaljer fra lagkonkurransen i OL. foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB

USAs kunstløpere krever å få lagmedaljene

De amerikanske kunstløperne som ikke har fått sine sølvmedaljer fra lagkonkurransen går til Idrettens voldgiftsrett med krav om å få dem før OL-ilden slukkes.

Av NTB | 19.02.2022 23:03:55

Sport: Kunstløpernes advokater har varslet IOC om at de har tatt saken til CAS. Nyhetsbyrået AP har fått en kopi av brevet som er sendt til IOC-president Thomas Bach.

Kamila Valijeva førte ROC til seier i lagkonkurransen dagen før det ble klart at hun i romjula avga en positiv dopingprøve. IOC har besluttet at det ikke skal deles ut medaljer til noen av lagene før dopingsaken er behandlet, noe som vil ta tid.

Det russiske laget tok en klar seier i lagkonkurransen foran USA og Japan. Canada ble nummer fire.

Dersom Valijeva diskes, rykker de tre neste opp en plass hver.

I brevet fra amerikanerne pekes det på at IOCs egne regler foreskriver at det skal avholdes en seiersseremoni med utdeling av medaljer etter hver OL-konkurranse.

Bach møtte utøverne denne uka og tilbød dem OL-fakler som en slags erstatning for medaljer inntil dopingsaken er avgjort. Det sier de seg ikke tilfreds med.

(©NTB)