Menu
Tidligere president Barack Obama har rettet kraftig kritikk mot Trump-administrasjonens håndtering av pandemien. Donald Trump har svart ved å kreve en etterforskning av Obama. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix

USAs justisminister: Verken Obama eller Biden skal etterforskes

USAs justisminister Bill Barr regner ikke med noen granskning av verken Barack Obama eller Jo Biden i kjølvannet av saken som handlet om russisk valgpåvirkning.

Av NTB | 18.05.2020 20:18:07

Politikk: Barrs uttalelse kommer etter at president Donald Trump tok til orde for en granskning av sin forgjenger, som flere ganger har kommet med krass kritikk av Trump-administrasjonens koronahåndtering.

– Basert på den informasjonen vi har i dag, forventer jeg ikke at det vil føre til en etterforskning av noen av dem, sa Barr mandag.

Biden, som var Obamas visepresident, blir etter alt å dømme Trumps hovedutfordrer i høstens presidentvalg, og Barr sier han ønsker å få slutt på at USAs rettsvesen blir brukt til det han kaller «politiske etterforskninger», spesielt i et valgår.

– Det er svært viktig at vi får et valg der det amerikanske folket vil kunne velge mellom president Trump og visepresident Biden basert på en sterk debatt om politiske saker. Vi kan ikke la prosessen bli kapret av forsøk på å tromme sammen en etterforskning av noen av kandidatene, sier han.

Trump har gitt uttrykk for at Russland-etterforskningen var politisk motivert og at det var hans politiske motstandere som sto bak anklagene om at Russland forsøkte å påvirke valget for å øke Trumps vinnersjanser.

(©NTB)

Flere nyheter: