Menu
USAs justisminister Merrick Garland. Foto: Tom Brenner / The New York Times via AP / NTB

USAs justisminister lover å ta affære etter mulig overvåking av demokrater

USAs justisminister har bedt om en etterforskning av hvorvidt justisdepartementet drev hemmelig overvåking av demokrater mens Donald Trump var president.

Av NTB | 14.06.2021 19:38:04

Kriminalitet og rettsvesen: I en uttalelse mandag sier justisminister Merrick Garland at det kan ha skjedd brudd på prinsipper som i lang tid har vært regnet som «hellige» av ansatte i justisdepartementet.

– Politiske eller andre upassende vurderinger kan ikke spille noen rolle i avgjørelsen om dette skal etterforskes eller lede til straffeforfølgelse, sier han.

Nylig ble det avslørt at justisdepartementet forsøkte å få utlevert registre over telefonsamtalene til journalister og kongressrepresentanter fra Demokratene mens Trump var president. Dette skjedde mens flere demokrater gransket om Trumps valgkampteam hadde samarbeidet med Russland i et forsøk på å påvirke valgresultatet i 2016.

– Det er viktige spørsmål som må bli besvart i forbindelse med departementets forsøk på å få tak i registre knyttet til medlemmer av Kongressen og ansatte i Kongressen, sier Garland.

Han legger til at han nå har bedt generalinspektøren om å se på saken og gjennomføre en grundig og uavhengig etterforskning.

(©NTB)

Flere nyheter: