reklame for Sheiken Bowling
Menu
USAs justisdepartement mener Trumps representanter kan ha gjemt eller flyttet hemmeligstemplede dokumenter for å forhindre at de ble funnet av FBI-agenter som ransakte Mar-a-Lago. Foto: Steve Heiber / AP / NTB

USAs justisdepartement: Trumps folk kan ha gjemt bort hemmeligstemplede dokumenter

USAs justisdepartement mener Trumps representanter kan ha gjemt eller flyttet hemmeligstemplede dokumenter for å forhindre at de ble funnet av FBI-agenter som ransaket Mar-a-Lago.

Av NTB | 31.08.2022 06:20:43

Kriminalitet og rettsvesen: En Trump-advokat hindret FBI-agenter fra å kikke i esker på et oppbevaringsrom på hans eiendom i Florida, Mar-a-Lago, da de gjennomsøkte eiendommen i juni, skriver departementet i et svar.

Svaret er på den tidligere presidentens forespørsel om å utnevne en tredjepart for å gjennomgå dokumentene som ble beslaglagt på hans eiendom Mar-a-Lago 8. august, skriver Reuters.

– Myndighetene har også funnet bevis på at statlige dokumenter trolig ble skjult og fjernet fra oppbevaringsrommet, og at det trolig ble tatt grep for å forhindre departementets etterforskning, skriver justisdepartementet.

Angivelig skal Trumps advokater ha fortalt til justisdepartementet i juni at alle dokumentene som ble tatt fra Det hvite hus, ble oppbevart i et oppbevaringsrom på Mar-a-Lago, skriver departementet.

Videre heter det at det ikke «finnes noen andre dokumenter som blir oppbevart i noe privat kontor eller på et annet sted på eiendommen, og at alle tilgjengelige esker er blitt gjennomgått».

Departementet har også lagt ved bilder av det som tilsynelatende er hemmeligstemplede dokumenter funnet på Mar-a-Lago. Enkelte er merket med «TOP SECRET/SCI».

Justisdepartementets svar inneholder en rekke nye detaljer, men svarer ikke på et viktig spørsmål: hvorfor tok Trump med seg dokumentene fra Det hvite hus, og hvorfor nektet han å gi dem tilbake? Dokumentet antyder heller det motsatte: at myndighetene fortsatt ikke har fått svar på disse spørsmålene.

Til sammen fant FBI 33 esker med over 100 hemmeligstemplede dokumenter under ransakingen på Mar-a-Lago 8. august.

Likevel fant FBI hemmeligstemplede dokumenter både i oppbevaringsrommet og på den tidligere presidentens kontor, blant dem tre hemmeligstemplede dokumenter som be funnet i et skrivebord.

(©NTB)

Flere nyheter: