Menu
Justisminister Merrick Garland kunngjorde mandag at departementet åpner gransking av politiet og myndighetene i Louisville som følge av drapet på Breonna Taylor i mars i fjor. Foto: Mandel Ngan/Pool via AP / NTB

USAs justisdepartement starter gransking etter drapet på Breonna Taylor

Justisdepartementet i USA starter en omfattende gransking av politiet i Louisville etter drapet på Breonna Taylor, opplyser justisminister Merrick Garland.

Av NTB | 26.04.2021 21:19:23

Kriminalitet og rettsvesen: Det er andre gang på én uke at Washington setter i gang en slik gransking av en politienhet.

Den 26 år gamle sykepleierstudenten Breonna Taylor lå og sov da politiet trengte seg inn i boligen hennes ved hjelp av en rambukk i mars i fjor. Kjæresten hennes avfyrte ett skudd, og politiet sier de besvarte ilden. Taylor ble truffet av fem skudd, men politiet traff ikke kjæresten.

Aksjonen var en del av en narkotikaetterforskning og politifolkene hadde fått en kjennelse til å aksjonere uten å banke på døra. Ingen narkotiske stoffer ble funnet i Taylors hjem.

Justisdepartementet åpner nå en etterforskning av både Louisville Metro-politiet og myndighetene i Louisville-Jefferson County i delstaten Kentucky. Granskingen skal avdekke hvorvidt det er et mønster eller en praksis i politiarbeidet som er grunnlovsstridig eller ulovlig.

Mer konkret skal etterforskerne blant annet undersøke om politiets maktbruk er rimelig.

Forrige uke kunngjorde justisminister Garland at departementet starter en gransking av politiet i Minneapolis’ praksis. Bakteppet er drapet på George Floyd, som tidligere politibetjent Derek Chauvin er kjent skyldig i.

Ingen er straffeforfulgt for drapet på Taylor, men også hennes sak har ført til demonstrasjoner mot politibrutalitet og systemisk rasisme.

(©NTB)

Flere nyheter: