Menu
Helseminister Alex Azar skriver i sitt oppsigelsesbrev til Donald Trump at han fordømmer angrepet på Kongressen og ber presidenten fortsette å gjøre det samme. Foto: Patrick Semansky / pool via AP / NTB

USAs helseminister fordømmer angrepet på Kongressen i oppsigelsesbrev

Helseminister Alex Azar skriver i sitt oppsigelsesbrev til Donald Trump at han fordømmer angrepet på Kongressen og ber presidenten fortsette å gjøre det samme.

Av NTB | 16.01.2021 04:23:07

Krig og konflikter: Azar fratrer stillingen den 20. januar når Joe Biden blir tatt i ed som USAs nye president. Brevet er datert 12. januar og er del av en formell prosess i forbindelse med regjeringsskiftet.

– Angrepene på Kongressen var et angrep på vårt demokrati og på tradisjonen med fredelige maktoverganger som USA først brakte til verden, skriver Azar i brevet han deler på Twitter.

Den avtroppende helseministeren kommer også med en oppfordring til Trump.

– Jeg ber deg om å fortsette å fordømme utvetydig enhver form for vold, å kreve at ingen prøver å forstyrre de innledende aktivitetene i Washington eller andre steder, og å fortsette å støtte uten forbehold det fredelige og ordnede maktskiftet 20. januar, skriver Azar.

Det to sider lange brevet lister i hovedsak opp det helsedepartementet har oppnådd de siste fire årene, og Azar er ventet å gi en tale om samme tema tirsdag, dagen før han går av.

(©NTB)

Flere nyheter: