Menu
Alex Morgan og flere andre spillere på kvinnenes landslag i fotball, har kommet til enighet med USAs fotballforbund om en avtale. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB

USAs fotballkvinner får likelønn og erstatning på 215 millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som herrenes landslag.

Av NTB | 22.02.2022 13:17:16

Økonomi og næringsliv: Søksmålet mot USAs fotballforbund ble levert på kvinnedagen 8. mars i 2019, der fotballkvinnene krevde 66 millioner dollar i erstatning.

Etter en kamp over seks år om å få likelønn, har spillerne på det amerikanske laget endelig fått en løsning de er tilfredse med, melder New York Times.

Partene gikk ut med en felles pressemelding på USAs fotballforbunds nettsted tirsdag.

– Vi er fornøyde med å meddele at vi har løst vår langvarige strid om likelønn og stolt står sammen i en felles forpliktelse for å fremme likestilling i fotball, heter det i pressemeldingen.

I tillegg til erstatningen har USAs fotballforbund lovet de kvinnelige spillerne lik lønn som herrenes landslag i alle turneringer, inkludert VM.

Sammen håper spillerne og USAs fotballforbund å ytterligere øke interessen for kvinnefotballen.

– Vi ser fram til å fortsette å jobbe sammen for å fremme kvinnefotball og muligheter for kvinner i USA og over hele verden.

I avtalen vil spillerne, som er fordelt på enkelte tidligere og nåværende spillere på landslaget, dele utbetalingen på 24 millioner dollar mellom seg. Summen tilsvarer 215 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Saken har fått massiv oppmerksomhet i USA, der kvinnelandslaget i fotball er svært populært. 25 millioner så laget vinne VM-finalen i 2015.

(©NTB)

Flere nyheter: