Menu
Et skjermbilde fra USAs fotballforbunds Instagram-side der Irans flagg i 24 timer framstilles uten emblemet til Den islamske republikken, som en gest til støtte for kvinnene som demonstrerer i Iran. Foto: Instagram via AP / NTB

USAs fotballforbund viste Irans flagg uten landets emblem

Til støtte for demonstrantene i Iran viste USAs fotballforbund en kort stund søndag Irans flagg i sosiale medier uten Den islamske republikkens emblem.

Av NTB | 27.11.2022 20:26:56

Religion og livssyn: USA møter tirsdag Iran under fotball-VM i Qatar, og på Twitter-kontoen og Facebook-kontoen til fotballforbundet USFF der lagene i USAs gruppe presenteres, ble det iranske flagget vist bare med sine farger i grønt, hvitt og rødt.

Søndag ettermiddag var det vanlige flagget med emblemet gjeninnsatt på Twitter, og på Facebook og Instagram var flagget uten emblemet fjernet.

– Vi ønsket å vise vår støtte til kvinnene i Iran i 24 timer, sa forbundet. Forbundets talsmann Neil Buethe ville ikke si om initiativet var klarert med USFFs ledelse.

Iran reagerte ved å beskylde USA for å fjerne Gud fra flagget, og sa at behandlingen av Irans flagg er i strid med reglene til Fifa. Emblemet består av fire kurver og et sverd som representerer ordene «Det er ingen gud utenom Gud».

Dermed fikk VM-arrangørene en ny politisk brannfakkel i fanget. De hadde håpet at det første fotball-VM i Midtøsten skulle gå uten stridigheter utenfor banen.

Kampen mellom USA og Iran blir et avgjørende oppgjør med politiske overtoner mellom to land som i flere tiår har hatt hverandre nærmest som sine verste fiender.

(©NTB)

Flere nyheter: