reklame
Menu
Det amerikanske fotballforbundet sier at det har opphevet sitt krav om at spiller må stå mens nasjonalsangen blir spilt før kamp. Spillere ble pålagt å stå etter at USAs Megan Rapinoe knelte i protest i 2016. Arkivfoto: John Bazemore / AP / NTB scanpix

USAs fotballforbund snur – tillater markeringer før kampstart

Det amerikanske fotballforbundet sier at det har opphevet sitt krav om at spillere må stå mens nasjonalsangen spilles før kamp.

Av NTB | 11.06.2020 04:34:10

Politikk: Forbundet vedgår at påbudet om å stå var feil og på kollisjonskurs med Black Lives Matter-bevegelsen, skriver Reuters.

Retningslinjene ble innført i 2017 etter at Megan Rapinoe på USAs kvinnelandslag gikk ned på kne før en kamp i 2016. Hun gjorde det i solidaritet med den tidligere NFL-spilleren Colin Kaepernick, som startet markeringen samme år for å øke oppmerksomheten om rasediskriminering.

– Vi ber om unnskyldning til våre spillere, spesielt våre svarte spillere, støtteapparat og alle som støtte utryddelsen av rasisme, sier forbundet i en uttalelse.

Forbundet skriver videre at sport er en mektig arena for å gjøre gode gjerninger, og at det ikke har brukt den muligheten godt nok.

– Vi kan gjøre mer for disse sakene, og det skal vi, skriver fotballforbundet, som sier at det nå blir opp til spillerne om de vil bruke sportsarenaen til å skape oppmerksomhet om rasisme, diskriminering og ulikhet.

(©NTB)

Flere nyheter: