Menu
Forsvarsminister Mark Esper (til venstre) sammen med Donald Trump da presidenten i en tale til nasjonen kunngjorde at ingen ble drept i det iranske angrepet mot militærbaser i USA. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Har ikke sett bevis for Trumps påstander

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han ikke har sett noe konkret bevis for at Iran planla angrep mot fire amerikanske ambassader, slik Donald Trump hevdet.

Av NTB | 12.01.2020 20:40:00

Krig og konflikter: – Jeg så ikke noe som dreide seg om fire ambassader, sier Esper til CBS søndag.

– Jeg deler presidentens syn om at sannsynligvis, min forventning var at de ville være ute etter våre ambassader, tilføyer han.

Likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak 3. januar brakte USA og Iran på randen av krig. På hjemmebane fortsetter presset på Det hvite hus om å utdype nøyaktig hva som utløste angrepet, og hvorvidt det var berettiget.

Det hvite hus har kommet med sprikende uttalelser i forsøk på å rettferdiggjøre attentatet mot Soleimani, og i helgen gjorde president Trump et nytt forsøk.

Trump sa til Fox News at han trodde Soleimani planla å angripe fire av USAs ambassader. Da Esper ble spurt om dette, forsøkte han å forsvare Trumps uttalelser ved å antyde at de representerer presidentens personlig oppfatning.

Iran gjengjeldte attentatet ved å fyre av titalls ballistiske missiler mot militærbaser i Irak med amerikanske soldater. De USA-ledede styrkene ble varslet flere timer i forveien, og ingen ble drept eller såret. Siden har begge parter signalisert at de ønsker nedtrapping.

(©NTB)

Flere nyheter: