Menu
USAs ambassadør i Libanon, Dorothy Shea, er kalt inn på teppet til Libanons utenriksminister Nassif Hitti etter å ha kritisert Hizbollahs sterke innflytelse i landet. Her er hun i samtale med landets president Michel Aoun ved en tidligere anledning. Foto: AP / NTB scanpix

USAs ambassadør i Libanon kalt inn på teppet

USAs ambassadør i Libanon, Dorothy Shea, er kalt inn på teppet hos utenriksminister Nassif Hitti, etter en uttalelse hun kom med om Hizbollah.

Av NTB | 28.06.2020 15:17:53

Politikk: Ifølge Libanons nasjonale nyhetsbyrå NNA må Shea innfinne seg på Hittis kontor mandag klokka 14 for å motta en formell protest.

I et intervju med den saudiarabiske TV-kanalen Al-Hadath fredag sa Shea at USA «er dypt bekymret over Hizbollah, som er stemplet som en terroristorganisasjon».

– De har tilegnet seg milliarder av dollar som skulle ha gått til statskassen slik at regjeringen kunne ha gitt grunnleggende tjenester til folket, sa hun blant annet.

– De har undergravd noen av de økonomiske reformene Libanons økonomi så desperat behøver, la hun til.

Hizbollah og deres allierte kontrollerer både nasjonalforsamlingen og regjeringen i Libanon, og talsmenn for partiet anklager Shea for «fiendtlig oppførsel» og uttalelsene for et «angrep mot Libanons suverenitet og verdighet».

(©NTB)

Flere nyheter: