reklame for smiaa
Menu
Den amerikanske ambassaden på Huseby i Oslo sier at de støtter alle fredelige demonstrasjoner i forbindelse med George Floyds død. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

USAs ambassade i Norge støtter demonstrasjoner

Fredag er det planlagt en demonstrasjon utenfor USAs ambassade i Oslo i forbindelse med George Floyds dødsfall. Ambassaden sier den støtter demonstrasjonen.

Av NTB | 03.06.2020 15:19:06

Kriminalitet og rettsvesen: – USAs ambassade i Oslo deler sinnet og sorgen over George Floyds død sammen med så mange i vårt land og folk rundt om i verden, heter det i en pressemelding fra ambassaden.

Fredag klokken 16 er det planlagt en demonstrasjon utenfor ambassaden, som ligger på Huseby i Oslo. Over 14.000 personer er påmeldt på Facebook-arrangementet.

– Vi støtter fullt ut retten til de som har uttrykt sine meninger utenfor vår ambassade, og de som planlegger å gjøre det senere denne uken. Vi tror at en fredfull offentlig debatt og en åpen dialog vil hjelpe oss alle med å oppnå fred i det amerikanske samfunnet, i tillegg til trygghet, likeverdige muligheter og verdighet for alle, heter det videre i uttalelsen fra ambassaden.

46 år gamle George Floyd døde mandag i forrige uke under en pågripelse i Minneapolis i Minnesota. En video av hendelsen viser at en politibetjent holder Floyd nede med kneet presset mot nakken hans, og dette har utløst massive demonstrasjoner både i USA, men også i flere europeiske byer.

– Hans død er en tragisk påminnelse om vår nasjons lange vei mot å bli et mer rettferdig og likestilt samfunn. Vi sender våre dypeste kondolanser til Floyds familie, skriver ambassaden.

(©NTB)

Flere nyheter: