Menu
Et omfattende innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet er ifølge avisen The New York Times til vurdering hos Trump-administrasjonen. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

USA vurderer innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet

Et omfattende innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet er ifølge avisen The New York Times til vurdering hos Trump-administrasjonen.

Av NTB | 16.07.2020 02:47:52

Politikk: Forbudet som vurderes, er basert på de samme vedtektene i immigrasjonsloven som ble brukt da USA i 2017 innførte et innreiseforbud for utvalgte land med hovedsakelig muslimsk befolkning, skiver avisen.

Utkastet til presidentordren åpner også for å trekke tilbake visumet for medlemmer av kommunistpartiet og deres familiemedlemmer som allerede har opphold i USA. Det vil i så fall bety at de blir kastet ut av landet.

Det blir også foreslått innreiseforbud for medlemmer av det kinesiske forsvaret og leder i statseide selskaper, selv om mange av disse sannsynligvis også er partimedlemmer.

Detaljene i presidentordren er ikke ferdigstilt, og president Donald Trump kan velge å forkaste den, skriver The New York Times.

Nyheten kommer samme dag som utenriksminister Mike Pompeo kunngjorde at USA innfører reiserestriksjoner for ansatte i den kinesiske teknologigiganten Huawei og andre selskaper som anses å støtte påståtte menneskerettighetsbrudd i Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: