reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det amerikanske smittevernsenteret CDC vil korte ned den anbefalte karantenetiden for folk som har vært i kontakt med en koronasmittet person. Foto: Elizabeth Flores / Star Tribune AP / NTB

USA vil korte ned karantenetiden

Det amerikanske smittevernsenteret CDC vil korte ned den anbefalte karantenetiden for folk som har vært i kontakt med en koronasmittet person.

Av NTB | 02.12.2020 06:38:01

Medisin og helse: De nye retningslinjene, som kan komme så tidlig som torsdag denne uken, tillater folk som har vært i kontakt med en koronasmittet person å gjenoppta sine hverdagslige aktiviteter etter ti dager, ifølge en høytstående tjenestemann ved CDC.

Karantenetiden kan kuttes til sju dager dersom vedkommende avlegger en negativ koronatest. Det er en reduksjon fra dagens 14 dager i karantene som har vært anbefalingen siden utbruddet av pandemien.

Tjenestemannen, som uttalte seg anonymt, sier endringene har vært diskutert en stund på bakgrunn av at forskere har undersøkt inkubasjonstiden til viruset.

Retningslinjene kuttet karantenetiden for dem som regnes som nære kontakter til de smittede.

Mer enn mer enn 14,1 millioner personer har blitt smittet av viruset i USA, og nærmere 277.000 har dødd med covid-19, ifølge oversikten til Worldometers.

(©NTB)

Flere nyheter: