reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
USAs utenriksminister Mike Pompeo (t.h.) hadde fredag separate møter med Armenias utenriksminister Zohrab Mnatsakanyan og Aserbajdsjans utenriksminister Jeyhun Bayramov (t.v.). Foto: Hannah McKay / pool via AP / NTB

USA: Trusler mot utlendinger i Aserbajdsjan

USAs ambassade i Aserbajdsjan advarer amerikanere og andre utlendinger om at de kan være mål for kidnappere eller angrep i landet der det pågår kamphandlinger.

Av NTB | 25.10.2020 03:23:05

Krig og konflikter: – Den amerikanske ambassaden i Baku har mottatt troverdige rapporter om mulige terrorangrep og kidnappinger mot amerikanske borgere og utlendinger i Baku, opplyser utenriksdepartementet.

Amerikanske borgere blir bedt om å være ekstra vaktsomme på steder der mange amerikanere samles, som for eksempel hoteller i hovedstaden, påpeker ambassaden uten å gi flere detaljer om kilden til truslene.

Advarselen kommer etter en lignende beskjed i Tyrkia, men det er ikke klart om det er noen sammenheng mellom truslene.

Kampene om Nagorno-Karabakh fortsetter, og fredag møtte USAs utenriksminister Mike Pompeo representanter for partene for å oppfordre dem til å slutte krigføringen og beskytte sivile.

Nagorno-Karabakh ligger i Aserbajdsjan, men har siden 1990-tallet vært kontrollert av armenske separatister. Harde kamper mellom Aserbajdsjan og Armenia brøt ut i slutten av september. Ifølge Russlands president Vladimir Putin skal nærmere 5.000 mennesker ha blitt drept i de nye kamphandlingene.

USA sier landet er nøytralt, men Pompeo har kritisert Tyrkias rolle i konflikten og omtalt Armenias handlinger som forsvar.

(©NTB)

Flere nyheter: