Menu
En kø av mennesker i et såkalt arbeidssenter i Artux i Xinjiang-provinsen i 2018. Menneskerettsgrupper mener mange uigurer utsettes for tvangsarbeid i Xinjiang, som er en viktig produsent av bomull på verdensmarkedet. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

USA stanser import fra Xinjiang-provinsen i Kina

Myndighetene i USA stanser all import av bomull og tomater fra Xinjiang-provinsen i Kina. Årsaken er anklager om bruk av tvangsarbeid i Xinjiang.

Av NTB | 13.01.2021 23:08:08

Sosiale forhold: Amerikanske tollmyndigheter opplyste onsdag at de har informasjon som tydelig indikerer bruk av tvangsarbeid.

All import av bomull og tomater fra Xinjiang blir derfor stanset. Xinjiang er en betydelig produsent av bomull på verdensmarkedet, og forbudet kan derfor få store konsekvenser.

Menneskerettsgrupper og utenlandske eksperter har beskyldt Kina for omfattende overgrep mot den muslimske minoritetsgruppen uigurene i Xinjiang-provinsen.

Minst én million uigurer er angivelig plassert i omskoleringsleirer, og mange skal i tillegg ha blitt tvunget til å arbeide på fabrikker. Kinesiske myndigheter avviser anklagene.

(©NTB)

Flere nyheter: