reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier de nye visumsanksjonene mot kinesiske embetspersoner er knyttet til kinesiske påvirkningsoperasjoner i utlandet. Foto: Saul Loeb / AP / NTB

USA slår til mot Kina med nye visumsanksjoner

Trump-regjeringen har innført nye visumrestriksjoner for kinesiske embetspersoner. Årsaken er personenes rolle i internasjonale påvirkningsoperasjoner.

Av NTB | 05.12.2020 08:23:03

Politikk: Visumrestriksjonene gjelder kinesiske embetspersoner som har deltatt i spionasje eller fysisk voldelige operasjoner i utlandet, opplyste USAs utenriksminister Mike Pompeo fredag lokal tid.

– Disse ondartede aktivitetene har som mål å påvirke eller tvinge lokale myndigheter, kinesiske borgere i utlandet, akademikere og andre grupper i samfunnet i USA og i andre land til å fremme Kinas autoritære verdenssyn og interesser, sa utenriksministeren.

Navnene på dem som ilegges visumsanksjonene, er ikke offentliggjort, men Pompeo sa at det vil gjelde personer som er aktive i Enhetsfrontens arbeidsdepartement, som er kjent for å gjennomføre internasjonale påvirkningsoperasjoner.

Amerikanske myndigheter kunngjorde fredag at landet også trekker seg fra fem kulturutvekslingsprogrammer med Kina.

USAs utenriksdepartement anklagde programmene for å være propagandaverktøy for kinesiske myndigheter, melder Reuters.

– De fem programmene det gjelder, er fullstendig drevet av kinesiske myndigheter og brukes som propagandaverktøy, sa departementet i en uttalelse.

(©NTB)

Flere nyheter: