Menu
Russland har utstasjonert opptil 7.000 ytterligere soldater ved grensa mot Ukraina de siste dagene, sier en tjenesteperson i Det hvite hus. Dette bildet fra russiske myndigheter viser tanks som lastes på togplattformer i forbindelse med den angivelige tilbaketrekkingen fra grenseområdene. Foto: Det russiske forsvarets pressetjeneste via AP / NTB

USA: Russland har rustet opp langs grensa mot Ukraina de siste dagene

Russland har utstasjonert opptil 7.000 ytterligere soldater ved grensa mot Ukraina de siste dagene, sier en tjenesteperson i Det hvite hus.

Av NTB | 16.02.2022 01:11:12

Politikk: Om påstanden fra amerikanerne stemmer, er det stikk i strid med signaler fra russisk hold om nedtrapping.

Tjenestepersonen sier ifølge nyhetsbyrået AP at det har vært en stor økning i falske påstander fra Russland, inkludert om funn av umerkede graver til sivile som angivelig skal være drept av det ukrainske forsvaret, påstander om at USA og Ukraina utvikler biologiske eller kjemiske våpen og påstander om at Vesten samarbeider med geriljagrupper.

Det er ikke lagt fram beviser for påstandene.

Russiske ledere har de siste dagene hevdet at militærøvelser nå er over og at styrker er i ferd med å bli trukket tilbake, mens Natos generalsekretær Jens Stoltenberg hevdet onsdag at den russiske styrkeoppbyggingen har økt.

Fra ukrainsk hold ble det onsdag sagt at de ikke så tegn til nedtrapping.

Nyhetsbyrået AFP melder at en ikke navngitt tjenesteperson i Det hvite hus sier at Russland «når som helst» kan publisere falskt innhold som påskudd for å invadere Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: