Menu
Et glass med Astra Zenecas koronavaksine fotografert under utprøvingen. Vaksinen er nå godkjent i Storbritannia. Foto: John Cairns / AP / NTB

USA regner med å godkjenne AstraZenecas vaksine i april

Amerikanske myndigheter regner med å godkjenne den rimelige koronavaksinen utviklet av Astra Zeneca, den såkalte Oxford-vaksinen, i april.

Av NTB | 30.12.2020 19:23:05

Medisin og helse: Britiske myndigheter ga vaksinen grønt lys allerede onsdag.

Det er en rådgiver tilknyttet det amerikanske prosjektet «Warp Speed» som opplyser dette. Moncef Slaoui sier han regner med at utprøving og vurderinger vil være gjennomført tidlig i måneden.

– Flere titall millioner doser vil ha blitt produsert og dermed være tilgjengelige for bruk hvis dataene støtter en godkjenning, sier han.

Han antydet ikke at britene hadde presset gjennom en godkjenning, og sier den britiske legemiddeletaten MHRA tar avgjørelser på vitenskapelig grunnlag.

– Jeg stiller ikke spørsmål ved beslutningen de har tatt. Når det er sagt, er det kravene i beslutningsprosessen vi har laget her i USA jeg egentlig kan uttale meg om, fortsatte Slaoui.

Han håper også på en godkjenning av vaksinen utviklet av Johnson & Johnson i løpet av februar. Denne vaksinen skiller seg fra de øvrige ved at den bare krever en enkelt vaksinedose for å fungere godt.

(©NTB)

Flere nyheter: