reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

USA-politikk kan gi ledighet på Vestlandet

Arbeiderpartiet har varslet omkamp om oljeavtaler i nord-områdene og vil diskutere saken med valgvinner Joe Biden i USA. I FrP frykter de tap av tusenvis av arbeidsplasser på Vestlandet.

Av Egil M Solberg | 09.12.2020 14:22:31

Oljepolitikk: Biden er ikke mer enn vunnet valget før politiske partier i Norge endrer sine prioriteringer. Joe Biden vil fremme forslag om forbud om oljeaktivitet i Barentshavet.

– Nok en gang skaper Espen Barth Eide og Arbeiderpartiet usikkerhet for norsk petroleumsnæring. Nå må Arbeiderpartiet vise lite ryggrad og står opp for Norske verdier og arbeidsplasser, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP).

Gjennom forvaltningsplanen for Barentshavet har det norske Storting avklart hvor vi skal ha aktivitet og hvor vi ikke skal ha det.

– At Arbeiderpartiet skaper usikkerhet om denne enigheten er urovekkende. Vi er verdensledende på petroleumsaktivitet både offshore og i arktiske strøk, og vi arbeider med svært høy miljø- og klimastandard, sier Halleland.

Han forventer at dette er en politikk som ligger fast uavhengig hvem som styrer landet.

– Om det er viktig for Biden å få redusert oljeaktivitet kan han begynne med å forby skifteroljeproduksjon i egen bakgård, sier Halleland.

Hør intervjuet med Halleland fra vår podcast

Flere nyheter: