reklame for Sheiken Bowling
Menu
USA ønsker seg en eksklusiv lisens på en vaksine mot koronaviruset som blir utviklet ved et tysk firma. Det vil den tyske regjeringen hindre, skriver avisen Die Welt. Her er frivillige fra Røde Kors ved en klinikk i Stuttgart i Tyskland. Foto: Sebastian Gollnow / DPA via AP / NTB scanpix

USA og Tyskland i vaksinedragkamp

USA ønsker seg en eksklusiv lisens på en vaksine mot koronaviruset som blir utviklet ved et tysk firma. Det vil den tyske regjeringen hindre, skriver Die Welt

Av NTB | 15.03.2020 04:16:38

Økonomi og næringsliv: Ifølge avisen forsøker USAs president Donald Trump å få tyske vaksineforskere til å gi USA en eksklusiv lisens på den eksperimentelle vaksinen.

En slik vaksine vil utelukkende være for USA, opplyser en kilde nær den tyske regjeringen, som selv vurderer å komme med et tilbud til selskapet CureVac. Selskapet ble grunnlagt i 2000 og har kontorer i Frankfurt og Boston.

Selskapets laboratorium er spesialister på vaksineforskning og jobber for tiden tett med Paul-Ehrlich Institute, som er koblet til det tyske helsedepartementet.

– Den tyske regjeringen er veldig interessert i utviklingen av vaksiner mot koronaviruset som skjer i Tyskland og Europa, opplyser helsedepartementet til Die Welt og legger til at det er i pågående samtaler med CureVac.

Sjef Daniel Menichella i CureVac ble i starten av mars invitert til Det hvite hus for å møte Trump, visepresident Mike Pence og representanter for andre farmasøytiske selskaper for å diskutere håndteringen av viruspandemien, opplyser selskapet på sine nettsider. Det blir ikke opplyst om det foreligger noen tilbud fra USA.

– Vi er veldig trygge på at vi skal klare å utvikle en vaksine innen få måneder, sier Menichella.

(©NTB)

Flere nyheter: