reklame for Sheiken Bowling
Menu
Presidentene Joe Biden (t.v.) og Yoon Suk-yeol holdt en felles pressekonferanse i den sørkoreanske hovedstaden Seoul lørdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

USA og Sør-Korea vurderer utvidede militærøvelser

USA og Sør-Korea vil vurdere å utvide sine felles militærøvelser, opplyste presidentene Joe Biden og Yoon Suk-yeol på en pressekonferanse i Seoul lørdag.

Av NTB | 21.05.2022 10:01:15

Krig og konflikter: Bakgrunnen er trusselen fra Nord-Korea, som er et sentralt tema i møtene under Bidens besøk i Sør-Korea.

Presidentene uttrykker også bekymring for koronautbruddet i Nord-Korea. Biden sier USA har tilbudt Nord-Korea vaksiner, uten å få noen respons.

Så langt har Nord-Korea registrert nesten 2 millioner mulige koronatilfeller siden april. Befolkningen i det isolerte landet er ikke vaksinert, og mange er trolig sårbare som følge av feilernæring.

Siden nyttår har Nord-Korea gjenopptatt testing av militære raketter som ble stanset da USAs tidligere president Donald Trump gjorde et forsøk på dempe konflikten med landet.

Den siste tiden er det blitt spekulert på om Nord-Korea vil bruke Bidens reise i Asia som en anledning for en ny atomprøvesprengning.

(©NTB)

Flere nyheter: