Menu
President Donald Trump og Kinas visestatsminister Liu He undertegnet den innledende handelsavtalen i Det hvite hus i Washington onsdag. Foto: AP / NTB scanpix

USA og Kina undertegnet innledende avtale om handel

– I dag tar vi et avgjørende første skritt, sa USAs president Donald Trump før han undertegnet «fase én» av en handelsavtale med Kina.

Av NTB | 15.01.2020 19:25:07

Økonomi og næringsliv: Presidenten sa også at enigheten bidrar til å rette opp feil som tidligere er begått.

Trump talte før «fase én»-avtalen ble undertegnet av ham og den kinesiske visestatsministeren Liu He i Washington onsdag.

Avtalen kommer etter en nesten to år lang handelskrig som ble startet av USA, og som har ført til at USA og Kina har innført høye tollsatser på hverandres eksport.

Som en del av den innledende avtalen vil USA senke tollsatsen på enkelte kinesiske importvarer fra 15 til 7,5 prosent. Men USA beholder samtidig toll på kinesiske importvarer til en verdi av 370 milliarder dollar.

Ifølge amerikanerne har Kina lovet å øke importen av amerikanske produkter for minst 200 milliarder dollar i løpet av de neste to årene.

Kritikere mener partene bare har oppnådd begrensede resultater i den innledende avtalen, og de vanskeligste stridsspørsmålene gjenstår.

Det amerikanske Senatets mindretallsleder, demokraten Chuck Schumer, sa tirsdag at det er oppsiktsvekkende at avtalen inneholder så lite når prisen har vært så høy.

(©NTB)

Flere nyheter: